Extraordinary Means af Robyn Schneider

Titel: Extraordinary Means   Forfatter: Robyn Schneider   Antal sider: 324
Forlag: Simon and Schuster   Udgivet: 25. maj 2015   Sprog: Engelsk

“Extraordinary means” af Robyn Schneider er en ungdomsroman med helt i gennem fantastiske karakterer, som man kun kan holde af. Den kan anbefales til alle YA-elskere, som med garanti vil få sig noget af en læseoplevelse.
Lane og Sadie er vores to hovedpersoner. De har begge antibiotikaresistent tuberculosis, og bor derfor på Latham House, som er en boarding school kun for TB ramte unge. Historien er om Lane, som først lærer at leve, da han ser døden i øjnene. Historien er også om Sadie, som har accepteret sin skæbne. Men endnu mere er det historie om Sadie og Lane, historien om sand kærlighed som måske kan besejre døden.
Det første jeg lagde mærke til ved bogen var Robyn Schneiders måde at fortælle historien om de to tuberculosis ramte unge. Godt nok er Lane og Sadie syge. Men der er mere end det. Schneider får os til at indse, at sygdom ikke bør definere os.
Helt enkelt må jeg tilstå, at det er en smuk historie og på så mange måde unik. Karakterne er nogen man kun kan holde af. Jeg kom rigtig tæt på dem, og jeg lo med dem, græd med dem og levede med dem.
Sproget er klassisk Robyn Schneider-stil. Dybt, fyldt af mening og med dialog, som kan slå en ned fra sædet, hvis ikke man holder godt fast. Se for eksempel dette citat: “He was familiar and unfamiliar, like a song I’d heard a different version of, and whose lyrics I couldn’t quite remember”. Jeg elsker hendes livlige dialoger, som er fyldt med humor og referencer til alverdens tv-serier og bøger.
Som I måske kan høre, så er jeg ret vild med “Extraordinary Means”. Det eneste som jeg var en smule utilfreds med, var den måde som plottet er udformet. Uden at afsløre for meget, så er slutningen forårsaget af et meget pludseligt tvist, som jeg ikke var helt solgt på.
Alt i alt så er “Extraordinary means” af Robyn Schneider bestemt anbefalings værdig. En smuk historie med smuk dialog og smukke karakterer. Jeg giver den 4 ud af 5 stjerner.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.