All the Bright Places af Jennifer Niven

Titel: All the bright places   Forfatter: Jennifer Niven   Antal sider: 378
Forlag: Penguin Books   Udgivet: 6. januar 2015   Sprog: Engelsk

“All the bright places” af Jennifer Niven er en ungdomsroman, som du vil bære nær dit hjerte længe efter, at du er færdig med at læse den. Bogen er smuk og hjertesskærende og bare en, som man bør læse, hvis man elsker YA-genren.
Bogens hovedpersoner er Theodore Finch og Violet Markey. De møder hinanden i toppen af skolens klokketårn, begge på randen til at springe ud. Sammen indleder de et intenst forhold, men i takt med at Violet synes at få det bedre og igen leve livet, få Finch det værre og værre.
Det her er bare en bog, som man skal læse, uden tvivl. Det er længe siden, at jeg har haft en så intens læseoplevelse. Bogen er virkelig medrivende. Det er især karaktererne, som bidrager til den helt i gennem fantastiske læseoplevelse. Man lærer at holde af Finch, på godt og ondt, og det samme gælder for Violet. Jeg ville ønske, at jeg kunne give dem begge et kram og fortælle dem, at alt nok skal blive ok. Men jeg vil ikke lyve for dem.
Finch og Violet tager ud på de her ture rundt omkring i deres lokale område. Her får man som læser indblik i små og perfekte øjeblikke, som Finch og Violet deler med hinanden. Bogen fik mig til at sætte pris på alle de ting, som er omkring mig. Om det så er mennesker eller naturoplevelser.
En anden ting, som jeg elskede ved denne bog, var de små sedler, som synes at dukke op igen og igen i løbet af bogen. Der er sedlerne, som Finch skriver sine tanker på, en ting som Violet gør ham efter. “All the bright places” er en bog, som helt ned til de små detaljer synes at være den perfekte læseoplevelse, også selvom man føler sig godt fortabt og i et dybt, mørkt hul på vegne af bogens karakterer.
Da jeg blev færdig med den, måtte jeg sidde i et stykke tid og sunde mig. Det siger noget om, hvor stærk bogen er. Den kan helt klart anbefales til alle, der holder af ungdomsromaner eller i det hele tager bøger… 5 ud af 5 stjerner!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.