How to look for a lost dog af Ann M. Martin

Titel: How to look for a lost dog   Forfatter: Ann M. Martin   Antal sider: 233
Forlag: Usborne Publishing   Udgivet: 7. oktober 2014   Sprog: Engelsk

“How to look for at lost dog” af Ann M. Martin er en sød historie, som er hurtigt læst og som har små, fine detaljer, som virkelig gør, at bogen skiller sig ud fra andre. Bogen er en børn/ungdomsbog som sætter fokus på autisme.
Rose Howard er 10 år og har autisme. Hun elsker homonymer, primtal og regler. Rose’ hun hedder Rain, som tilfældigvis også er et homonym, ligesom Rose’ navn er det. Da Rain forsvinder i et slemt stormvejr sætter Rose gang i sin egen efterforskning for at finde Rain.
En af de ting, som jeg holder alder mest af ved denne her bog, er Rose, som fortæller historien. Vi ser altså situationen fra Rose’ synspunkt, hvilket er virkelig interessant, både fordi hun er 10 år men også fordi hun har autisme. Blandt andet hendes totale ufoståenhed overfor hvorfor hendes far lukkede Rain ud i stormen.
Bogen er virkelig sød, og en af dem, som man bør sidde med om aftenen, gerne med et tæppe mens regnen slår mod vinduet.
Hvis ikke I ved hvad homonymer er, så fortvivl ikke, for Rose starter ud med en grundig forklaring. Hun er nemlig besat af at finde nye homonym-par. Den eneste der synes at dele hendes interesse er hendes onkel, som nok også er den eneste, som virkelig har tålmodigen til Rose.
Mens jeg læste bogen, kunne jeg ikke lade være med at føle, at jeg allerede havde læst den en gang. Det var først da jeg var færdig med den, at det gik op for mig, hvor meget din minder om “The Curious Incident of the Dog in the Night-Time” af Mark Haddon. Her er hovedpersonen også autist. Han sætter sig for at finde ud af, hvem der dræbte naboens hund.
“How to look for at lost dog” kan klart anbefales til alle som holder af søde fortællinger med hovedpersoner, som ser verden på en lidt anderledes måde. Jeg giver bogen 3 stjerner ud af 5.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.