More than this af Patrick Ness

Titel: More than this   Forfatter: Patrick Ness   Antal sider: 477
Forlag: Walker Books   Udgivet: 10. september 2013   Sprog: Engelsk

“More than this” af Patrick Ness er en ungdomsroman med science fiction træk, som indeholder så mange dybder og plottwist at man skal holde tunge lige i munden og nemt kan komme til at betvivle den verden, som vi lever i.
Seth drukner. Han dør. Men så vågner han op omgivet af en tom, øde verden. Alene. Er det helvede, han er vågnet op i? Seth indser snart, at der må være mere under overfladen, end man først skulle tro. Hvor er alle henne? Og er han virkelig død?
Jeg vidste at Patrick Ness skulle være en god forfatter, men jeg havde aldrig læst noget af ham før “More than this”. Men hold da op! Jeg hopper med på fanvognen, for det var noget af en læsning!
Det tog mig et stykke tid at komme ind i bogen. Måske fordi Seths forvirring i starten er gennemtrængende og fordi han lige skal finde ud af det hele. Men da jeg rundede de 150 sider tog bogen hurtig fart og plottet stak af til steder, som jeg aldrig havde drømt om. Bogen er virkelig noget for sig selv, og en som fik mig til at tænke over dybere sandheder.
Man får hurtigt medlidenhed med Seth og jo flere glimt fra hans tidligere liv man får under huden, jo mere kan kan sætte sig i hans sko. Karaktererne i bogen er gennemførte og virkelighedsnære.
Det er længe siden, at jeg har læst en bog med så mange lag og fortolkninger. For hvad er virkeligt? Da jeg læste den, kunne jeg ikke lade være med at drage paralleller til filmen “Inception” som indeholder samme “ahh”-momenter. Alt i alt en virkelig god bog som kan læses af alle, som bare nyder en god bog i denne sommertid. 5 ud af 5 stjerner.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.