Fangirl af Rainbow Rowell

Titel: Fangirl   Forfatter: Rainbow Rowell   Antal sider: 459
Forlag: Macmillan   Udgivet: 10. september 2013   Sprog: Engelsk

“Fangirl” af Rainbow Rowell er en ungdomsroman med Cath som hovedperson. Det er en bog, hvor man nemt kommer til at holde af karaktererne og følge deres opture og nedture og så er det selvfølgelig en bog om at elske fanfiction.
Cath og Wren er tvillinger og starter på College. De har altid gjort alting sammen, og da deres mor forlod dem og deres far, blev de bare knyttet tættere. Desuden er de begge Simon Snow fans. Men da Cath, vores hovedperson, starter på college glider hun langsomt væk fra sin søster, som er langt mere udadvendt end hende. Hvordan står Cath på egne ben?
“Fangirl” er en bog, som jeg hurtig tog til mit hjerte. Den havde skønne karakterer, som er nemme at identificere sig med. Specielt Cath fik jeg hurtigt sympati med. Rowell har skabt nogle karakterer, som er tæt på virkeligheden og som man har lyst til at tilbringe mange timer med.
Bogen tager fat i en niche i litteraturen, fanfiction, som de sidste år har vokset sig rigtig stor og putter Cath midt i det hele med sin kærlighed til Snow-universet, som er et opdigtet univers med store paralleller til Harry Potter. Jeg har ikke læst en bog, som har haft fanfiction i fokus, så det var både spændende og interessant.
Plottet føltes som en lang udånding der bare fortsatte og fortsatte. Man følger Cath i sin Fiction Writing class og hvordan hun må kæmpe med at holde sig væk fra fanfiction. Vi ser hvordan den første kærlighed begynder at spire og hvordan hun kæmper med at få skrevet Carry on, Simon færdig inden den otttende Simon Snow begynder. Alt dette var utroligt medtagende. Men alligevel synes jeg ikke, at Rowell formår at få afsluttet sine tråde på en ordentlig måde. Det føles som om, at hun glemmer at nævne, at Cath ikke afleverer sit afsluttende projekt, som ellers har fyldt som meget. Det føles som om hun glemmer at nævne om Cath overhoved blev færdig med at skrive Carry on, Simon inden den ottende bog udkom. Emner, som ellers har fyldt meget i historien.
Alt i alt var bogen som at omfarvne en gammel teddy-bjørn; varm, blød og sød. Det er en bog jeg vil anbefale til alle fanfiction-elskere og generelt personer, som elsker at læse om det at skrive og/eller ungdomslivet. På trods af de manglende brikker i plottet er det bestemt værd at begive sig ud i! Rowell har et super dejligt sprog. Jeg giver bogen 4 ud af 5 stjerner!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.