Leoniderne af Nanna Foss

Titel: Leoniderne (Spektrum #1)   Forfatter: Nanna Foss   Antal sider: 539
Forlag: Tellerup   Udgivet: 19. oktober 2014   Sprog: Dansk

“Leoniderne” af Nanna Foss er første del af triologien Spektrum. Det er en ny dansk fantasytriologi, som har det hele. Jeg er ikke i tvivl om, at mange danskere vil sidde med den fedeste følelser, efter at have læst om spektrum-børnene.
Emilie tegner den dreng, der starter i hendes klasse dagen efter. Men det er ikke det mærkeligste. Sammen med Noah, Pi, Linus, Alban og Adriana bliver hun brændemærket af et mystisk kompas. Det er her, tingene begynder at tage fart. For pludselig kan de fem unge meget mere, end hvad virkeligheden plejer at tillade.
På trods af, at bogens målgruppe er yngre end jeg, så følte jeg mig godt underholdt og grebet af historien. “Leoniderne” byder på masser af fantasy, magi og et kompas, hvis mystik holder en fastklæbet til siderne.
Bogen lægger op til et rigtig spændende plot, som, er jeg overbevist om, kun så dagens første spæde lys i “Leoniderne”. Bogen stiller så mange interessante spørgsmål, som man ikke får svar på, og jeg glæder mig til at læse Nanna Foss’ “Geminidierne”, der er anden del af serie og udkom sidste vinter.
Karakterne skal forfatteren virkelig have ros for. De er så forskellige og alle har noget at byde på. Jeg er specielt glad for Noah, der med sin bad-ass attitude gemmer på langt mere, end hvad han lige går og siger. Alban er også en af mine favoritter og hans “evne” er virkelig fed. Jeg kan godt lide den måde, hvorpå kapitlerne skifter fortællersynsvinkel. Jeg fik lov til at opleve de forskellige karakterer tage styringen af historien, og man kommer endnu tættere på dem.
Sproget er også super godt og sætninger som: “Måske behøver dråber ikke altid være tavse for at få stenene til at smuldre.” Dialogen mellem karaktererne afspejler de relationer, de har til hinanden men også hvordan de vil ses af andre. Noah har det med at bruge ord som “fuck”, hvilket underbygger hans karakter, og samtidig gør bogen realistisk.
Jeg er blevet stor fan af Nanna Foss efter at have læst “Leoniderne”. Det er en af de bedste danske fantasy-romaner, jeg har læst i lang tid. Jeg giver bogen 4 ud af 5 stjerner og ser frem til at læse anden del af serien!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.