Legend af Marie Lu

Titel: Legend (Legend #1)   Forfatter: Marie Lu   Antal sider: 295
Forlag: Penguin books   Udgivet: 29. november 2011   Sprog: Engelsk

“Legend” af Marie Lu er den første i Legend-trilogien om elitesoldaten June og oprøreren Day. Bogen er fast-paced og medrivende. En science fiction roman som få.
Junes bror dør og hun sætter ud efter hans morder, den oprørske Day, som lever og ånder for at sabbortere og gøre livet svært for Republikken. June selv er den yngste agent i republikken og har hele livet været en en del af eliten. Day er født og opvokset i en af de fattige sektorer, men har siden sin 10års fødseldag været på flugt.
For et par år siden var “Legend” den store science fiction-serie, som alle læste. For mig var bogen en velkommen afløsning af Hunger Games. Jeg hoppede så at sige på Legend-vognen i stedet for Divergent-vognen, som jeg aldrig er kommet i gennem. Jeg har netop genlæst den første i serien af samme navn, og jeg må indrømme, at jeg synes bedre om den anden gang.
Jeg nød virkelig det hurtige plot med de tvist, som Marie Lu har indlagt i det. Det var smukt udført. En af de problemer, som jeg havde med bogen første gang jeg læste den, og som jeg virkelig hængte mig i, var den “tilfældige” måde hvorpå Day og June møder hinanden. Det virker for nemt og som om forfatteren hellere ville i gang med fortællingen om de to, end at fokusere på en mere realistisk kant.
Forholdet mellem de to karakterer er også det, jeg har en smule svært ved. Det virker lidt for perfekt og udfylder det, man forventer. Alligevel siger jeg, at jeg har nydt bogen mere anden gang, jeg læste den. Denne gang formåede jeg, så at sige, at fokusere mere på de gode dele – plottets udvikling, miljøet og verdensopbygningen.
Marie Lu har virklelig gjort et godt arbejde med at opbygge en verden, som er realistisk, dystopisk med mange facetter. Om det er fordi jeg er blevet ældre, og kan sætte mere pris på et godt opbygget univers, ved jeg ikke, men det gjorde i hvert fald oplevelse meget bedre.
Alt i alt nød jeg bogen som er en super god science fictionroman med et plot præget af aktion med dystopiske træk. 3,5 stjerner ud af 5.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.