An Ember in the Ashes af Sabaa Tahir

Titel: An Ember in the Ashes   Forfatter: Sabaa Tahir   Antal sider: 448
Forlag: Harper Collins   Udgivet: 28. april 2015  Sprog: Engelsk

“An Ember in the Ashes” af Sabaa Tahir er første del af en fantasy-serie, som jeg er sikker på, kommer til at stå blandt de store fantasy-romaner. Universet er virkelig gennemført og karaktererne har dybde, hvilket alt sammen resulterer i en fanastisk bog!
Elias har netop gennemfør sin uddannelse som “Mask”, som er en elitær gruppe af krigere, der står under the Emperor, som hersker over the Martial Empire. Et imperium bygget på vold, frygt og korruption. Laias familie er blevet dræbt. Kun hendes bror er tilbage, taget til fange af the Masks. Laia bliver spion for oprørerne, og hendes veje krydser Elias på Blackcliff Academy, hvor Elias er uddannet.
Jeg blev blæst omkuld af Sabaa Tahirs verden, der virkede så virkelig og så skræmmende på en gang. Selvom det magiske element ikke nævnes stort i den første del af bogen, kunne jeg hele tiden fornemme det under overfladen, som en spænding og frygt, der påvirkede karakterne og verden.
Jeg nød at følge Laias udvikling gennem bogen, som er super smukt beskrevet, og jeg glæder mig utrolig meget til at se, hvordan hun vil udvikler sig i de kommende bøger. Jeg holdt meget af Elias’ kapitler, specielt fordi han hele tiden havde det moralske aspekt ind over sine beslutninger som en “Mask”.
Det romantiske element mellem karakterne blev jeg dog hurtigt træt af. Det føltes meget søgt, og som en undskyldning for at skabe spænding eller drama. Hvis Tahir havde holdt sig til den fantastiske verden og det gode plot, havde det helt klart indfriet 5 stjerner.
“An Ember in the Ashes” var utrolig nervepirrende. Her taler jeg specielt om de sidste par kapitler, som jeg ikke kunne komme i gennem hurtigt nok. Tahir forstår virkelig at skabe spænding som følge af et gennemtænkt plot. Jeg var i gennem rigtig mange følelser, ved denne bog. En ting, som bidragede til den positive oplevelse, som bogen i sandhed var.
Jeg vil anbefale “An Ember in the Ashes” til alle, der elsker fantasy med karakterer, der er interessante og fængende. Bogen er utrolig spændende og nem at komme i gennem! 4 ud af 5 stjerner!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.