For enden af din pegefinger af Kristina Aamand

Titel: For enden af din pegefinger   Forfatter: Kristina Aamand   Antal sider: 264
Forlag: Carlsen   Udgivet: 12. november 2016  Sprog: Dansk

[Dette er et anmeldereksemplar fra forlaget. Alle holdninger er mine egne.]

“For enden af din pegefinger” af Kristina Aaamand er ungdomsromanen, der vandt Carlsens YA-romankonkurrence “Nye stemmer”. Bogen sætter fokus på svære emner og livet som teenager.
Sheherazade er 17 år og kæmper med at passe ind og samtidig være en “god muslimsk pige”. Hun vil gerne indfri sin mors forventninger og håb til hende, ligesom hendes far, der kalder hende “sin pil ind i fremtiden”. Men Sheherazade står over for et svært valg, da hun forelsker sig i den forkerte.
“For enden af din pegefinger” fortæller en historie, som både er hjerteskærende og rørende. Historien om Sheherazade vidner om et miljø, som som sjældent berøres. Det gør romanen ekstra stærk, og samtidig med de svære valg, som Sheherazade må tage, er bogen en utrolig smuk fortælling.
Bogen er fortalt fra Sheherazade synsvinkel, om hvordan hendes hverdag derhjemme i ghettoen er, og hvordan hun må kæmpe for at leve op til de forventninger, der er til hende. Bogen vidner om hvor tætte bånd mellem mennesker kan være, og hvor stærk kærlighed er.
Sproget og plottet er medrivende og de illustrerede fanzines, som Sheherazade laver, gør bogen ekstra bemærkelsesværdig. En ungdomsroman der gør sig fortjent til sin titel som vinder af Carlsens romankonkurrence.
Jeg vil anbefale bogen til alle, som holder af historier med en anden vinkel på, fra miljøer og mennesker, som der normalt ikke fortælles meget om. Bogen er ikke nødvendigvis kun for unge, da de vigtige temaer burde komme ud til alle. 5 ud af 5 stjerner!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.