The Blackthorn Key af Kevin Sands

Titel: The Blackthorn Key   Forfatter: Kevin Sands   Antal sider: 306
Forlag: Penguin   Udgivet: 1. september 2015  Sprog: Engelsk

“The Blackthorn Key” af Kevin Sands er en action-mættet myterie- og spændingsroman, som tager udgangspunkt i 1600’tallets London og har apoteker-lærlingen Christopher Rowe som hovedperson.
Christopher Rowe er lærling hos apotekeren Benedict Blackthorn. Christopher må følge en række ledetråde og spor og bruge sin viden som Blackthorns lærling til at løse en række mord. Men tiden er mod ham, og han må sætte sit liv på spil for at løse gåden.
“The Blackthorn Key” skildrer 1600’tallet London og livet som lærling hos en mester. Bogens plot udvikler sig hurtigt og hver kapitel synes at afsluttes med en cliff-hanger. Jeg kunne ikke stoppe med at vende siderne, da jeg først var kommet i gang!
De mange gåde, symboler og opskrifter på diverse eliksirer og pulvere bidrager til bogens mystik og sammen med vores hovedperson, sendes læseren ud på et jagt for at søge sandheden før tiden løber ud.
Sproget reflekterer den spænding og action, som plottet bygger op. Det eneste bogen virkelig mangler er karakterdybde. Mange af karakterne føles flade og som om de kun var til stede for at bidrage til plottet og handlingen.
Alt i alt formår bogen at skabe en spænding og dramatik, som symbolerne, gåderne og de mange hemmeligheder, man fornemmer ligger under, bidrager til. Bogen er tiltænkt yngre læsere, men jeg synes sagtens, at ældre læsere også vil kunne nyde bogens spind af hemmeligheder. 4 ud af 5 stjerner!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.