Mellem Himmel og Helvede af Anne Christine Eriksen

Titel: Mellem Himmel og Helvede #1   Forfatter: Anne Christine Eriksen   Antal sider: 338
Forlag: Forlaget DreamLitt   Udgivet: 11. november 2016   Sprog: Dansk

[Dette er et anmeldereksemplar fra forlaget. Alle holdninger er mine egne.]

“Mellem Himmel og Helvede” af Anne Christine Eriksen er den nye danske fantasy-serie, som har det hele: action, fantastiske væsner og et plot der afslører hemmelighed efter hemmelighed.
Daniel er et helt almindeligt menneske, der er opvokset i Det Forenede Skandinavien. Men da hans adoptivforældre myrdes, forlader han Skandinavien i sin søgen på forældrenes morder. Daniels veje krydser Lesta og de andre djævlesønner, der ligeledes er på jagt efter morderne, i Ødemarken.
Hold da op! “Mellem Himmel og Helvede” tog virkelig fusen på mig! Alle mine forventninger blev set til skamme. Bogen er utrolig velskrevet og underholdende. Bogen behandler fantasy på en helt ny måde, men forstår samtidig at have de “gamle” fantasy elementer med sig.
På en gang har bogen science fiction træk, da vi befinder os i en fremtid, hvor to af dimensionerne: himlen og helvede har været i krig. Samtidig er fantasy-elementet klart. Bagerst i bogen er en komplet optegnelse over de forskellige Væsner, som vi møder gennem historie. Her står alt fra deres historie til deres politik og opdragelse. Vi møder blandt andet Drager, Magikere, Dæmoner, Nephilimer og Djævle.
Anne Christine Eriksen skriver flydende og let og har fascinerende beskrivelser med, som man studser over og tænker: Sådan har jeg aldrig tænkt på det før. Bogen er også, udover at være en fantastisk fantasy-roman, en roman som fokuserer på identitet og seksualitet, hvilket man sjældent oplever i en sådan kombination.
Karaktererne er sjove og interessante og specielt dialogen mellem dem, fandt jeg underholdende.
Det eneste jeg havde en smule svært ved at vænne mig til var, at ‘acceptere’ at blandt andet mobiltelefoner, fra den moderne verden, blev trukket ind i fantasy-verdenen med de klassiske elementer som elevere og drager. Jeg glemte ofte, at der også var en moderne verden i Det Forendede Skandinavien, men hurtigt blev jeg mindet om det, når karaktererne snakkede om at lade deres mobiler op med deres aura.
“Mellem Himmel og Helvede” er alt i alt en virkelig fed fantasy-roman, nem at komme i gennem, og med et plot som tvinger dig til at blive siddende bare fem-ti- … en hel time endnu for at finde ud af, hvor historien bærer karaktererne hen. 4 ud af 5 stjerner!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.