A Thousand Pieces of You

Titel: A Thousand Pieces of You (Firebird #1)   Forfatter: Claudia Gray   Antal sider: 360
Forlag: Harper Teen   Udgivet: 4. november 2014   Sprog: Engelsk

“A Thousand Pieces of You” af Claudia Gray er første del af en Sci-Fi-serie med YA-træk. Romanen indeholder masser af drama, kærlighed og plottwists.
Marguerites forældre er nutidens førende fysikere. De har udviklet den såkaldte Firebird, som gør det muligt at rejse mellem dimensioner. Men da Marguerites far myrdes, sætter hun og Theo efter Paul, der forrådte forældrene og dræbte faren. Men alt er ikke som det ser ud, og de forskellige dimensioner byder på deres problemer.
Jeg holdt virkelig af starten af bogen. Den var præget af en del fysiske tanker, og introduktion til det at rejse mellem dimensioner set fra Marguerites synspunkt. Jeg havde forventet at bogen ville fortsætte sådan, og håbet på at bogen ville blive en nørdet historie om fysik, dimensioner og abstrakte tanker om fremtiden, men jeg blev skuffet. Gray kørte ud af en tangent som i langt højere grad spillede på følelser og et stort kærlighedsdrama for Marguerite, som jeg aldrig helt på i øjenhøjde med.
Sproget i bogen var en af de ting, som jeg virkelig var imponeret over. Det var flydende og fyldt med smukke vendinger:
“… A moment when you glimpse the truth within someone, and they glimpse the truth within you. In that moment, you don’t belong to yourself any longer, not completely. Part of you belongs to him; part of him belongs to you. After that, you can’t take it back, no matter how much you want to, no matter how hard you try.”
“Before now I never understood how beautiful the ordinary can be.”
Bogen indeholder altså små perler af smukke beskrivelser og observation, jeg holdt meget af.
“A Thousand Pieces of You” er skrevet i 1. person fra Marguerites synspunkt. Jeg følte mig dog ikke rigtig “forbundet” med hende, som jeg ofte oplever, man bliver det med en jeg-fortæller. Theo og Paul, som begge spillede en stor rolle, virkede en smule overfladiske, og jeg kom aldrig til at føle noget for det kærlighedsdrama, som størstedelen af bogen omhandler.
Når det er sagt, så er jeg vild med tanken om at rejse mellem dimensioner. Der er nogle gode overvejelser i bogen, både fordele og ulemper.
Plottwistene, der komundervejs, havde jeg til dels set komme, omend det var dem, som fik mig til at blive ved med at vende side efter side. Jeg kommer ikke til at læse den næste del af Firebird-serien lige med det samme, idet den ikke fangede mig.
Alt i alt havde bogen sine gode dele, som dog ikke opvejede de mindre gode dele. Er man på udkig efter en kærlighedsroman er den sikker udemærket, men det var ikke med den forventning, jeg var gået i gang med den. Bogen får 2 ud af 5 stjerner.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.