The Rithmatist af Brandon Sanderson

Titel: The Rithmatist (Rithmatist #1)   Forfatter: Brandon Sanderson  Antal sider: 353
Forlag: Toor Books   Udgivet: 14. maj 2013   Sprog: Engelsk

“The Rithmatist” er første bind i fantasy-serien af samme navn. Brandon Sanderson, som er kendt for sine fantastske magiske systemer og verdensopbygning har endnu engang stablet en verden af eventyr og magi på benene.
Joel er ikke nogen rithmatist, men det afholder ham ikke fra, at ville vide alt hvad der er at vide, om denne mystiske egenskab som nogle få udvalgte har. At være rithmatist betyder, at man kan puste liv i kridttegninger, som bliver kaldt “Chalklings”. Ved hjælp af defensive cirkler og figurer tegnet med kridt er rithmatisterne det eneste værn mod de vilde Chalklings. Rithmatist-elever fra Joels skole begynder at forsvinde, og Joel står midt i problemerne, hvor hans viden om rithmatics kan måske redde hans liv.
Det er nemt at lade sig opsluge af Brandon Sandersons univers, når man først er kommet i gang med hans bøger. Dette var ingen undtagelse! Bogen er illusteret med kunstfærdige kridt-tegninger, som forklarer og illustrerer de basale linjer og cirkler i rithmatics. Jeg blev hurtigt lige så opslugt af denne magi, som vores hovedperson, Joel, er.
Bogen er klassisk opbygget med interessante karakterer, som har masser af potentiale, og som jeg glæder mig til at følge i de kommende bøger, hvor jeg håber på en endnu større udvikling hos dem. Selve plottet var rimelig basalt, og desværre blev jeg ikke lige så fanget af det, som jeg jeg for eksempel gjorde med Sandersons Mistborn-serie. Muligvis kan dette have noget at gøre med målgruppen, da jeg synes, at denne bog ville være perfekt for 12-15-årige, som elsker fantasy.
De mange beskrivelser af universet var heller ikke lige så overvældende, som jeg tidligere har set det i Sandersons værker. Sproget var fangende og interessant, men ikke noget ekstra-ordinært.
“The Rithmatist” var en god læseoplevelse, med et magisk system, som jeg aldrig ført har set det. Jeg havde på forhånd høje forventninger til denne nye serie af Brandon Sanderson, men jeg må indrømme, at jeg blev en smule skuffet. Dette har dog kun noget at gøre med, at jeg var blæst bagover af Mistborn-seriens kompleksitet. Alt i alt var bogen altså en fornøjelse at læse, og jeg vil især anbefale den til yngre læsere. 3 ud af 5 stjerner!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.