Provinspis af Ditte Wiese

Titel: Provinspis   Forfatter: Ditte Wiese  Antal sider: 229
Forlag: Carlsen   Udgivet: 31. marts 2017   Sprog: Dansk

[Dette er et anmeldereksemplar fra forlaget. Alle holdninger er mine egne.]

“Provinspis” er Ditte Weises første bog. Det er en ungdomsroman, som bestemt ikke skuffer! Bogen sætter fokus på teenagelivet og de problemer, som Ida har.
Ida bor i provinsen. Der sker intet. Hun keder sig og vil egentlig helst bare væk så hurtigt som muligt. Hun skal bare lige have sin studentereksamen, og så er hun smuttet! Ida må både kæmpe mod familien, der er i konstant splid, vennerne, der måske ikke rigtig er det man kalder “venner” og sig selv.
“Provinspis” ikke bare overraskede mig, den efterlod mig komplet mundlam. Ditte Weise skriver så utrolig godt, at jeg kunne have svoret på, at både karakterer og plot var den ægte vare, fra virkeligheden. Og det er nok det, som netop fangede mig: Bogen er utrolig nem at relatere til.
Man får både medlidenhed med hovedpersonen Ida, der er fanget i en sort cirkel, men jeg må også indrømme, at jeg bare havde løst til at råbe af hende: “Kom så videre!” Det siger lidt om, hvor tæt man kommer på karaktererne og historien.
Bogen er utrolig ærlig, og det er næsten som om, jeg kunne føle Idas frustration og følelser på egen krop. Af og til blev bogen lige på kanten til at være for seksuel for min smag. Men jeg må indrømme, at det spillede godt sammen med karakterne og plottet generelt. Derfor vil jeg anbefale bogen til personer fra 15 år og opefter.
Ditte Weise har skrevet utrolig flot roman med et sprog, som fanger lige den snært af humor og ironi, som en ung karakter som Ida udstråler. Jeg glæder mig utrolig meget til at se, hvad Ditte Weise finder på næste gang! 4 ud af 5 stjerner!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.