Radiosignalet af Steffen Nohr

Titel: Radiosignalet  Forfatter: Steffen Nohr  Antal sider: 183
Forlag: Rosenkilde   Udgivet: 6. januar 2017   Sprog: Dansk

[Dette er et anmeldereksemplar fra forlaget og forfatteren. Alle holdninger er mine egne.]

“Radiosignalet” er den femte bog af Steffen Nohr, som har specialiseret sig i at skrive særlig spænding til unge. Efter Steffens Nohrs tidligere roman “Den gemte hemmelighed”, som jeg læste sidste år, var jeg totalt solgt på både genren og skrivestilen.
Peter, vores hovedperson, er havnet i en yderst uheldig situation og må forlade Danmark i 1958 ombord på et skib, hvor han tilbringer de næste ni måneder. Dette er lige indtil skibet opfanget et nødsignal, og de går i land på den mystiske ø, hvor radiosignalet blev udsendt fra. Her lurer farer, gamle hemmeligheder og et uhyggeligt mysterie.
“Radiosignalet” er en spændingsroman fyldt med nervepirrende hemmeligheder og farer bag hvert hjørne. Øen, som Peter og en del af besætningen går ombord på, er bestemt ikke til at spøge med. Ej heller er det, som lurer på dem.
Jeg blev trukket med i Nohrs univers, hvilket er utrolig nemt, når skrivestilen afspejler plottet og tiden, hvor historie foregår i. Det føltes som om, jeg havde opdaget en gemt skat, en hemmelighed, som jeg måtte udforske sammen med vores hovedperson.
Der er måske lidt for mange “pludselig”-sætninger til min smag, men det er til at leve med, når man bare må vende den næste side, for at finde ud af, hvad der sker. Specielt Peters opdagelser i bunkeren var nervepirrende.
Plottet virkede ikke så omfattende som Steffen Nohrs forrige roman “Den gemte hemmelighed”, men alligevel gemte “Radiosignalet” på mange overraskelser under vejs. Bogen var på alle tænkelige måder en fornøjelse at læse.
“Radiosignalet” er for unge, hvad “Da Vinci Mysteriet” er for voksne. Jeg er ikke den første til at have sammenlignet Steffen Nohr med Dan Brown, men det er i sandhed en sammenligning, som er “Radiosignalet” værdi. Bogen får 4 ud af 5 stjerner.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.