Krimier: Pendergast-serien

Titel på serien: Pendergast  Forfatter: Douglas Preston & Lincoln Child  Antal bøger i serien: 17
Forlag: Tor Books, Grand Central Publishing (engelsk) og Aschehoug (dansk)  Udgivet: 1995-nu

Selvom jeg primært anmelder fantasy og YA-bøger her på bloggen, så er der også en anden genre, som jeg læser utroligt meget af. Eller … det vil sige, at jeg læser en helt bestemt krimi-serie, som jeg simpelthen elsker. Det er selvfølgelig Pendergast-serien af Douglas Preston & Lincoln Child, som jeg snakker om.

Jeg læste “Dødens Kabinet” tilbage i 2011. Bogen er egentlig 3. del af serien, men jeg vil til alle tider foreslå nye læsere af Pendergast-serien til at starte med “Dødens Kabinet” eller “The Cabinet of Curiosities”, som bogen hedder på engelsk. Dele af serien er oversat til dansk fra engelsk, men da jeg havde læst alle tilgængelige bøger på dansk, måtte jeg springe ud og læse min første rigtige bog på engelsk. “Still Life with Crows” var altså min første engelske bog, jeg læste for, ja … underholdning.

Den første Pendergast-bog som forfatter-parret skrev var “Relic” eller “Forbandelsen” på dansk. Den blev udgivet i 1995 og kick-startede den serie, som jeg holder så meget af.

Hovedpersonen er FBI-agenten Aloysius Pendergast, altid klædt i sort og med sit lyse, næsten hvide hår. Han er en mand omgærdet af mystik, og hans familiehistorie har flere overraskelser og tvist gemt i sig, end man lige skulle tro. Pendergast er ikke en mand, som har mange venner, men de venner han har, er utrolig loyale. I selve serien er der også to separate triologier indkoopereret. Nemlig Diogenes-trilogien (Brimstone, Dance of Death og The Book of the Dead eller på dansk I Pagt med Djævlen, Dødedans og Dødebogen) og Helen-trilogien (Fever Dream, Cold Vengeance og Two Graves). Disse personer er henholdsvis Pendergast bror og afdøde kone. Pendergast er det, man vil kalde en mand, som ikke lader forhindringer stå i vejen for sig. Han arbejder på alternative metoder i forhold til efterforskning, hvilket dog accepteres på grund af hans netværk og høje succes-rate, som dog sjældent går videre til retten.

Jeg kan ikke understrege nok, hvor fantastisk den her serie er. Preston & Child skriver en Pendergast bog hvert år, og jeg er desværre noget der til, hvor jeg snart må vente så lang tid, da jeg er ved at være up-to date med serien. Jeg ville ønske, at hele serien ville blive oversat, men det ser ikke ud til, at forlaget med rettighederne har tænkt sig det. Dog bør det engelske sprog ikke være nogen forhindring for nogen til at begive sig ud på et Pendergast-eventyr!

Jeg har her lavet en liste over rækkefølgen i serien, samt noteret hvis bogen har en dansk oversættelse:

 1. Relic fra 1995, på dansk: Forbandelsen
 2. Reliquiary fra 1997, på dansk: Vejen til Helvede
 3. Cabinet of Curiosities fra 2o02, på dansk: Dødens Kabinet
 4. Still Life with Crows fra 2003
 5. Brimstone fra 2004 (1. del af Diogenes-trilogien), på dansk: I Pagt med Djævlen
 6. Dance of Death fra 2005 (2. del af Diogenes-trilogien), på dansk: Dødedans
 7. Book of the Dead fra 2006 (3. del af Diogenes-trilogien), på dansk: Dødebogen
 8. Wheel of darkness fra 2007
 9. Cemetery Dance fra 2009
 10. Fever Dream fra 2010 (1. del af Helen-trologien)
 11. Cold Vengeance fra 2011 (2. del af Helen-trologien)
 12. Two Graves fra 2012 (3. del af Helen-trologien)
 13. White Fire fra 2013
 14. Blue Labyrinth fra 2014
 15. Crimson Shore fra 2015
 16. Obsidian Chamber fra 2016
 17. City of Endless Night fra 2018

Jeg håber, at min begejstring for den her serie, som kan beskrives som et blanding mellem Sherlock Holmes og James Bond (selvom jeg ikke er meget for at lave denne sammenligning, da Pendergast er helt sin egen) har smittet af på nogen af jer. Lad mig høre, hvad I synes, hvis I beslutter jeg for at påbegynde serien!

3 kommentarer

 • Grethe Sørvig

  4. marts 2018

  TV-serien baseret på Pendergast bliver DESVÆRRE ikke noget af alligevel.. Man kan læse forfatternes indlæg vedr. dette på Facebook: https://www.facebook.com/PendergastTVSeries/

  Svar
  • Emilie

   10. marts 2018

   Det er virkelig ærgeligt! Tak for linket 🙂

   Svar
 • Anna-sofie

  20. april 2018

  Er også stor fan af serien ☺️ Er kun kommet til Cold Vegance – har lidt svært med de engelske bøger pt. Startede også med Dødens Kabinet og så var jeg solgt. Jeg har alle dem der er oversat til dansk. Desværre og mystisk oversatte de ikke Still Life with Crows selvom de har oversat dem dem indtil Dødebogen som jeg måtte lede efter på genbrug og fandt den til gode penge. Syndt at de derefter ikke ER oversat for elsker serien.

  Svar

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.