Geminiderne af Nanna Foss

Titel: Geminiderne (Spektrum #2)   Forfatter: Nanna Foss   Antal sider: 656
Forlag: Tellerup   Udgivet: 7. november 2015   Sprog: Dansk

“Geminiderne” er anden del af Nanna Foss’ Spektrum serie, hvor der virkelig bliver skruet op for tidsrejserne, problemerne og plot twists!

Pi, som er hovedperson i Geminiderne, kæmper stadig sammen med de andre for at forstå, hvad det er, der er sket med dem og hvilke konsekvenser, det har fået og kommer til at have. Men både fortiden og fremtiden banker på døren og lukker op for endnu flere problemer og mysterier og ikke mindst farer.

Hold … da … op! Lad mig bare sige, at den her bog rørte mig følelsesmæssigt (like, wtf?!? Nanna, du kan ikke gøre det her mod os!) og den ramte plet i forhold til karakterudvikling og plot. Jeg er fortsat totalt imponeret over forfatterens evne til at binde løser ender sammen og ligge brødkrummer ud, som viser sig at være eksploderende bomber. Jeg synes at Leoniderne var god, men Geminiderne er simpelthen fantastisk!

Det som gør at Spektrum-serien virkelig skiller sig ud blandt andre fantasy-serier er karaktererne. Jeg er vild med dem alle! Jeg føler, at jeg kan identificere mig med dem, og de har alle deres helt særlige kendetegn, som gør dem unikke hver i sær. Jeg elskede at komme ind i hovedet på Pi, som er hovedperson i Geminiderne. Specielt hendes komplicerede forhold til hendes tvilling, Noah, og deres telepati bød på mange sjove scener, som var vigtige for både plottet og deres udvikling.

Nanna Foss giver svar på nogle af de ubesvarede spørgsmål fra første bog, men efterlader sig godt nok også en hel bunke, som jeg håber på, at tredje del vil give os nogle svar på. Hver gang jeg troede, at jeg havde regnet ud hvor plottet bar hen af, måtte jeg sande, at der liiige var noget, jeg ikke havde tænkt på. Historien blev ved med at være spændende, fordi der netop var så mange bolde i luften både karaktermæssigt og i forhold til de mange løse ender af plottet.

Der er nogle virkelig stærke scener i Geminiderne, som jeg stadig bærer med mig. Jeg kan ikke andet end at anbefale denne bog, for historierne og karaktererne bliver hos en længe efter man har vendt den sidste side. Geminiderne får 5 ud af 5 stjerner.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.