Ravnenes Hvisken #1 af Malene Sølvsten

Titel: Ravnenes Hvisken #1   Forfatter: Malene Sølvsten   Antal sider: 706
Forlag: Carlsen   Udgivet: 1. juni 2016   Sprog: Dansk

Dette er første bog i serien “Ravnenes Hvisken” skrevet af Malene Sølvsten. Genren er fantasy, som tager udgangspunkt i den nordiske mytologi, hvilket gør bogen noget for sig selv.

Anne, der er 17 år og er blevet smidt rundt mellem plejefamilier hele sit liv, har altid kunne se fortiden. En nat ser hun et mord på en pige. Morderen skærer en rune ind i pigens ryg, hvilket bliver startskuddet til den række af mord, som finder sted i det Nordjylland, hvor Anne bor. Anne ser sig selv plantet som omdrejningspunkt for alle de mystiske ting, der begynder at ske. Pludselig vil folk være tæt på hende, og hun må gøre alt for at overleve og stoppe Ragnarok.

Jeg havde hørt rigtig meget godt om Malene Sølvstens “Ravnenes Hvisken”, men jeg var slet ikke forberedt på at blive overrumplet af det plot, som Sølvsten ligger ud for os. Hold da op! Ravnenes Hvisken er en af de bedste fantasy-historier, jeg har læst. Jeg elskede karaktererne, der alle var meget forskellige og langt fra perfekte, hvilket var forfriskende. Ligesom i Nanna Foss’ Spektrum-serie er karaktererne meget forskellige og byder på rigtig meget. Ravnenes Hvisken er dansk fantasy, når det er bedst!

Selvom karaktererne er i fokus, så er det intet i sammenligning med det plot, som er spundet for os. Jeg var hooked på første side af, og blev aldrig træt af plottet, der hele tiden udviklede sig. Fordi man som læser ikke får ret meget at vide, gør det, at spændingen er intens gennem alle 700 sider. Det er virkelig et imponerende stykke arbejde!

Jeg troede, at jeg havde ret godt styr på den nordiske mytologi, men næ nej, det var kun toppen af isbjerget! Den måde hvorpå Malene Sølvsten får blandet den ellers så støvede nordiske mytologi sammen med nutiden, er smuk. Der er så mange referencer og spor, som ikke decideret bliver forklaret, hvilket kun kan betyde en ting: historien om Anne, Luna, Mathias og alle de andre fortsætter i et brag af en 2.’er, som netop er udkommet. Før jeg overhoved havde læst bog 1 færdig, blev jeg nødt til at bestille 2’eren, da jeg simpelthen blev nødt til at vide, hvad der ville ske. Hvis I skal vælge én bog til sommerferielæsning, og ikke har læst Ravnenes Hvisken, så burde I samle den op og læse den med det samme! 5 ud af 5 stjerner.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.