The Girl of Ink and Stars af Kiran Millwood Hargrave

Titel: The Girl of Ink and Stars   Forfatter: Kiran Millwood Hargrave   Antal sider: 228
Forlag: Chicken House   Udgivet: 5. maj 2016   Sprog: Dansk

“The Girl of Ink and Stars” er en smuk, lille historie om en kartografs datter, som må opleve verden gennem hendes fars fortællinger om sine rejser og de kort, han har lavet. Bogen er et miks mellem YA og fantasy, særlig god for yngre læsere.

Isabella er datter af en kartograf. Hendes største ønske er at se resten af den ø, som hun bor på. Men på grund af øens guvernør, hendes bedste ven, Lupes far, der ikke tillader nogen fra landsbyen at forlade den, er det umuligt for hende. Lupe forsvinder og Isabella får endelig muligheden for at blive en del af et eventyr, som hun ellers kun har hørt om fra sin fars historier. 

“The Girl of Ink and Stars” er en utrolig sød historie. Hovedpersonen Isabella er eventyrlysten og hendes begejstring for kort og dét, hun ikke kender, smittede med det samme af på en. Bogen er også utrolig smuk. Både coveret men også selve siderne, der er dekoreret med fine kartograf-tegninger. Det gav virkelig noget til læseoplevelsen.

Isabella som karakter er utrolig stærk og viljefast. Hendes eventyrlyst og tro på magi, er det, som får historien til at fungere. I størstedelen af bogen omtales selve fantasy-delen kun som små eventyr, som hun får fortalt af sin far. Lige pludselig bliver der dog vendt op og ned på det, hvilket var en smule overvældene og måske en smule for meget.

Plottet udvikler sig med karakterne og selve verdenopbygningen er der også gjort meget ud af. Bogen bærer præg af, at være tilegnet til et yngre publikum, hvilket fungerer rigtig godt. Alt i alt er “The Girl of Ink and Stars” en bog, som man kommer hurtigt i gennem. Sproget flyder rigtig godt og indeholder smukke beskrivelser af øen og Isabellas eventyr. Alt i alt får bogen 3 ud af 5 stjerner.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.