Hvad jeg taler om når jeg taler om at løbe af Haruki Murakami

Titel: Hvad jeg taler om når jeg taler om at løbe  Forfatter: Haruki Murakami   Antal sider: 173
Forlag: Klim   Udgivet: 22. maj 2009   Sprog: Dansk

“Hvad jeg taler om når jeg taler om at løbe” af Haruki Murakami er en blanding mellem en selvbiografisk roman og en reflektion over Murakamis to store interesser: at skrive og at løbe.

Jeg havde kun læst en smule Murakami inden, jeg gik i gang med “Hvad jeg taler om når jeg taler om at løbe”. Men efter at have færdiggjort den, fik jeg bare endnu mere lyst til at læse noget fra forfatterskabet. Murakami er en fantastisk personlighed og har haft et virkeligt interessant liv. Hans reflektioner om, hvordan hans løb og hans skrivning går hånd i hånd var tankevækkende. I takt med at Murakami lader sit liv udfolde sig for sine læsere, fortæller han om særlige løb, der har gjort ham stærkere, taget ham ned med nakken – men altid, altid for at rejse sig igen.

Man skal dog ikke lade sig skræmme; bogen er meget mere end en journal om Murakamis løbetræning. Den er humoristisk, eftertænktsom og virkelig inspirerende. Det er sådan en bog, som kan læses under et tæppe og med en kop te i hånden. I virkeligheden handler bogen om livet. Om de erfaringer Murakami har gjort sig, og de ting han vil give videre.

Når det så er sagt, så vil den helt sikkert være mere tiltalende til løbere derude. Jeg blev personligt virkelig inspireret. Delvom jeg læste den i en periode, hvor jeg var skadet, så tændte Murakami en gnist af håb inde i mig. Det går over, synes han at fortælle mig.

Er man ikke løber eller interesseret i løb, vil jeg alligevel anbefale bogen – skrivestilen er smuk, og man lærer en ting eller to om livet fra en mand, som har oplevet lidt af hvert. 5 ud af 5 stjerner.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.