Origin af Dan Brown

Titel: Origin   Forfatter: Dan Brown   Antal sider: 461
Forlag: Bantam Press   Udgivet: 3.oktober 2017   Sprog: Engelsk

“Origin” af Dan Brown er den netop udkomne og femte bog i serien med symbolforskeren Robert Langdon som hovedperson. Dan Browns bøger har altid taget mig med storm, og jeg var virkelig spændt på at se, hvad han ville udsætte Robert Langdon for denne gang.

Robert Langdon er taget til det moderne Guggenheim Museum, der ligger i Bilbao. Her skal han, sammen med resten af verdenen, overvære den opdagelse som hans gamle elv og nu verdenskendte futurist og programmør Edmond Kirsch, vil afsløre. 

Man genkender straks Dan Browns stemme i “Origin”. Der er masser af kunst- og litteratur referencer blandet med moderne opdagelser og gennembrud inden for forskning og fremtiden. Selve plottet var også genkendeligt; Robert Langdon må flygte fra myndighederne i selskab med en smuk, ung kvinde for at redde resten af verden.

Selvom den noget brugte skabelon ikke er specielt original, kunne jeg alligevel ikke lade være med at blive opslugt af historien. Dan Brown bringer nutiden på spidsen, sætter religion op mod videnskab og diskuterer brugen af artificial intelligence. “Origin” er en bog, som helt klart vil skabe samfundsdebat.

Ud over at være utrolig skælsættende i forhold til de temaer, bogen bringer op, var der foruroligende lidt til selve plottet. Der er ingen overraskende hints eller gåder som i Dan Browns andre bøger (her specielt Da Vinci Mysteriet). Selv den “store afslørring” føltes en smule plat og … ikke revolutionerende.

Jeg var dog godt underholdt hele vejen i gennem, selvom plottet var langt mindre indviklet og mere ligetil end tidligere bøger. Persongalleriet var interessant, og jeg blev positivt overrasket over den dybde, som karakterne havde.

“Origin” er bestemt ikke den bedste af Dan Browns bøger, men den skiller sig ud fra de andre, på trods af det genkendelige set-up for plottet. 3 ud af 5 stjerner.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.