Exilium – Glasmuren af Linette Harpsøe

Titel: Glasmuren (Exilium #1)   Forfatter: Linette Harpsøe  Antal sider: 422
Forlag: DreamLitt   Udgivet: 7. september 2017  Sprog: Dansk

[Dette er et anmeldereksemplar fra forlaget. Alle holdninger er mine egne.]

“Glasmuren” af Linette Harpsøe er den anden bog i serien “Exilium”; en dystopisk historie i fremtidens Danmark med sandheder, løgne og kæmpe snegle!

Fry, Johnson og Elin er på flugt fra Kuben. Langsomt men sikkert har de kurs mod Glasbyen. De lider dog forsinkelser på grund af overfald og gensyn med fortiden. Det var heller ikke kun Fry, Johnson og Elin, der formåede at flygte fra Kuben, og det kommer snart for deres øre, at flere allierede også er undsluppet.

Det var utrolig nemt at finde tilbage til Exilium-universet, som jeg har været væk fra et års tid. Og hold da op noget af en start! Linette Harpsøe var i hvert fald ikke langsom med at få sat noget action i gang, og den stil holder hun hele vejen gennem denne anden del af serien. Glasmuren er langt mere mørk og dyster end 1’eren, og virkeligheden som Fry troede den så ud, bliver fordrejet og viser sig at være indpakket i mørke hemmeligheder.

Linette Harpsøe er virkelig vokset som forfatter. Der er langt bedre styr på historien og spændingsniveauet er i top! Jeg synes dog, der var lidt for meget unødvendig smerte, afhuggede lemmer og død – som måske var tiltænkt til at binde læseren tættere til historien og karaktererne. Men ofte, når det går hen og bliver for meget, virker det i stedet modsat. Det var nok også det eneste negative ved hele bogen, for mand, Glasmuren er en virkelig god roman!

Der var utrolig mange plot-twist og sandheder, der kom frem i lyset. Nogle af dem kunne man gætte sig til i løbet af bogen, mens andre simpelthen slog med hårdt og fik mig til at gribe bogen endnu hårdere. Dystopi og fantasy bliver blandet i et brag af en roman! Glasmuren får 4 ud af 5 stjerner.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.