The Melancholy Death of Oyster Boy and Other Stories af Tim Burton

Titel: The Melancholy Death of Oyster Boy and Other Stories   Forfatter: Tim Burton   Antal sider: 115
Forlag: Rob Weisbach Books   Udgivet: 22. oktober 1997   Sprog: Engelsk

Tim Burton står bag en lang række succesfulde film, som alle har det til fældes, at de fremstiller absurde, unikke og mærkelige karakterer. Men Burton har også udgivet denne samling af små digte og fortællinger, som er smukt og til tider makabert illustreret. Her møder vi karakterer, som ikke hører til nogen steder, og som søger accept og et sted at føle sig hjemme. Man sidder med et smil på, når man læser digtene, som er overraskende og har den klassiske Burton-stil, som er svær at beskrive.

Digtene italesætter problemer direkte, men ikke uden et glimt i øjet og en komisk bemærkning. Selvom bogen er relativt kort, så vil jeg helt klart anbefale, at man tager det stille og roligt og gerne læser de små historier flere gange. Og så må jeg ikke glemme at nævne illustrationerne, som også fortjener en god portion opmærksomhed, mens man læser.

“The Melancholy Death of Oyster Boy and Other Stories” er fyldt med sort humor, og hvis man er Tim Burton-fan så er den et must! Selvom illustrationerne er tegnet som skulle de være trykt i en børne-billedbog, så er det langt fra tilfældet: de er makabre og mørke og giver ordene en ekstra betydning.

Jeg var virkelig vild med denne bog, som fortjener 5 ud af 5 stjerner!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.