Crooked Kingdom af Leigh Bardugo

Titel: Crooked Kingdom (Six og Crows #2)   Forfatter: Leigh Bardugo   Antal sider: 536
Forlag: Orion Children’s Books   Udgivet: 27. september 2016   Sprog: Engelsk

“Crooked Kingdom” af Leigh Bardugo er den sidste og afsluttende bog i duologien “Six of Crows”. Det er den først serie, som jeg har færdiggjort i år og hold da op, niveauet er sat højt!

Jeg elskede Six of Crows, men jeg tør godt sige, at Crooked Kingdom var endnu bedre! Der er bare mere af det hele: karakterer, spænding og plot. Den her serie er seriøst noget for sig selv. Selvom jeg stadig ikke har fået læst Grisha-trilogien som foregår i samme univers og nogle år inden denne duologi, så er jeg helt opslugt af den verden, som Bardugo har skabt.

Six of Crows og Crooked Kingdom er en af de første duologier, jeg har læst, og jeg er vild med konceptet. Man undgår den typiske “dårlige” 2’er mellem den introducerende 1’er og hektiske 3’er. Og så alligevel … jeg kan ikke få nok af de her karakterer og ville have elsket at have fået en bog til, bare så jeg kunne forlænge den tid, jeg havde med dem. Jeg har allerede lyst til at genlæse de to bøger igen!

Det Leigh Bardugo gør, som jeg ofte mangler i fantasy-romaner er, at dykke ned i hver enkelt karakter. Jeg fik ikke blot et navn og nogle overfladiske beskrivelser. De her karakterer kender jeg helt i gennem. Deres svagheder blev lige så meget fremhævet som deres styrker. Specielt holdt jeg meget af de kapitler, hvor vi fik lov til at vende tilbage til fortiden og se hvordan og hvorfor karaktererne har udviklet sig, som de har.

Allerede nu har jeg bladret tilbage og genlæst nogle af de scener, der er mellem Inej og Kaz. For hold da op, de er bare alt, hvad jeg har brug for. Hvis jeg bare kunne læse bøger som den her hver eneste gang, så ville jeg ikke bede om mere!

Crooked Kingdom var bedre fordelt i forhold til plottets spændingskurver end Six of Crows var. Leigh Bardugo forstår virkelig hvordan, man fortæller en historie, og jeg kan ikke fatte, at jeg aldrig mere vil kunne vende tilbage til de her bøger og ikke vide, hvad jeg går ind til.

Crooked Kingdom og Six of Crows står blandt mine yndslingsbøger of all time. Det her er bøger, som viser hvad fantasy-genren kan. Det her er bøger, som tager genren, læseren og fortællingen seriøst. 5 ud af 5 stjerner.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.