Fordærv af Nadia Dalbuono

Titel: Fordærv   Forfatter: Nadia Dalbuono  Antal sider: 435
Forlag: Alhambra   Udgivet: 22. januar 2018  Sprog: Dansk

[Dette er et anmeldereksemplar fra forlaget. Alle holdninger er mine egne.]

“Fordærv” af Nadia Dalbuono er den første del af serien om kriminalkommisær Leone Scamarcio. En fængende krimi med thrillerens spænding. Dalbuono har skabt en roman, som bringer os helt ind i det dybe mørke af Italiens korruption.

Kriminalkommisær Leone Scamarcio er på trods af sin baggrund, som rækker ind i mafiamiljøet, blevet en del af Roms politi. Der dukker afslørende billeder op af en politiker, som tilsyneladende ingen umiddelbar sammenhæng har med den døde mand i Rom og den forsvundne pige på Elba. Scamarcio bliver sat på sagen og bliver, i takt med efterforskningen glider frem, trukket ind i de dybe skygger af magtens korruption.

Det er lang tid siden, at jeg har læst en almindelig krimi, hvis man da kan kalde “Fordærv” for almindelig. Romanen overraskede mig på alle punkter. “Fordærv” er et godt eksempel på, hvorfor jeg elsker krimier. Mit møde med bogen var også mit første bekendtskab med italiensk krimi, og jeg er vild med det!

Scamarcio er en overbevisende hovedperson, hvis familiebaggrund giver ham yderligere dybde. På trods af at han har vendt mafiaen ryggen, så er han ikke bleg for at bruge alternative metoder, for at komme frem til sandheden og til bunds i sagen.

Plottets forskellige strenge er nydeligt spundet ind i hinanden, og balancen mellem plottets udvikling og dybde er imponerende. Det er overvældende at “Fordærv” er Dalbuonos debutroman. Bogen berører teamer og sætter fokus på emner som Italiens korruption og seksuel udnyttelse af børn. Romanen er en stærk og mørkt fortælling, og jeg glæder mig til at følge Leone Scamarcio i de efterfølgende bøger. 4 ud af 5 stjerner!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.