Kraften af Naomi Alderman

Titel: Kraften   Forfatter: Naomi Alderman  Antal sider: 376
Forlag: Alhambra   Udgivet: 8. marts 2018  Sprog: Dansk

[Dette er et anmeldereksemplar fra forlaget. Alle holdninger er mine egne.]

“Kraften” er skrevet af Naomi Aderman, som udforsker spørgsmålet “Hvad, hvis kvinder havde magten?”. Bogen sætter samfundet på spidsen, og udforsker hvordan kønsrollerne bliver påvirkes, hvis tingene havde været anderledes.

Kraften udvikler sig først hos teenagepiger, men spræder sig så til alle kvinder. Gennem deres nøgler, har de nu mulighed for at give kraftige, elektriske stød. Bogen er udformet som en form for afhandling, hvor fremtidens mand undersøger, hvordan samfundet var før kvinderne havde magten. Vi følger tre personer, og hvordan deres liv påvirkes i gennem ti år. Kvindernes kraft roder op i magtbalancen og sætter kaos løs.

“Kraften” er noget helt særligt. Den er tankevækkende og i den grad provokerende. Den sætter fokus på emner, som vi normalt ikke taler om og tør træde det ekstra skridt, for at vise os, hvordan en alternativ virkelighed kunne se ud.

Selve kvinders overlegenhed i form af “kraften”, tenderer til fantasy-elementet, men hvis man ser bort fra dette, og i stedet ser på de sociale og magtfølsomme påvirkninger denne ændring har i samfundet, er det en helt anden bog. “Kraften” er en bog, der fortjener, at man sætter sig ned og tænker over den. Det er en bog, der virkelig fortjener at blive diskuteret.

Ud over at være en kraftfuld bog, er den desuden både spændende og humoristisk. De fire personers historier var forskellige på hver sin måde, men bidragede alle til at få bogen til at gå op i en højere enhed.

Det eneste som jeg virkelig har af negativ ting at sige om bogen er, at karaktererne ofte kom til at virke flade. De blev remedier for, at forfatteren kunne fortælle sin historie.

“Kraften” af Naomi Alderman kan med fordel diskuteres i læsegrupper. Den får 4 ud af 5 stjerner her fra.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.