Bogbloggerarrangement: Realisme i YA-Litteratur 2018

Lørdag d. 14. april kl. 13.00 tog jeg elevatoren op sammen med en masse andre dejlige bogbloggere til fjerde sal, hvor forlaget Carlsen har sine kontorer. Vi blev ledt ad de lange gange til det store lokale, hvor eftermiddagens arrangement skulle foregå. Julie (@juliethebookcat) havde samlet et helt fantastisk program til os, og havde sørget for en masse dejlige goodiebags, som var sponsoreret af en række forlag og butikker.

Forfatter Camilla Wandahl og Caroline Ørsum startede ud med at fortælle om deres eget forfatterskab, deres nuværende projekter og om forfatterjobbet generelt. Vi lærte en masse om at skrive realistisk YA-litteratur, og hvordan de to forfattere arbejde forskelligt i forhold til genre og om man skriver i et par.

Herefter fortalte redaktøren Nanna Nørh, som arbejder hos Høst & Søn, om det at være redaktør på YA-litteratur. Hun fortalte hvordan redaktionsmøder foregår, hvordan bunken med uopfrodrede manuskripter ligger i midten og bliver præsenteret en for en. Nanna fortalte også om hvad YA genren kan, som andre genre ikke kan.

Forfatter Ditte Wiese og redaktør Kaya Hoss, begge fra Carlsen, diskuterede hvor hård YA-litteratur må være. Hvis I har læst Dittes “Provinspis”, så ved I, at hun ikke holder noget tilbage. Det skal være råt, det skal være ægte og det skal være en vigtig historie, der skal fortælles. Det nytter intet med hævede pegefingre eller at man lægger låg på emner som sex, alkohol og stoffer.

Forlagschef på Carlsen, Christian Bach, afsluttede eftermiddagen med at gennemgå de kommende udgivelser hos Carlsen. Der var en god blanding fra danske forfattere og udenlandske oversættelser. I stedet for at fortælle hvad bøgerne hander om, gik han i stedet i dybden med, hvorfor bøgerne var blevet antaget.

Tak for et fantastisk arrangement!

Tak til sponsorerne til arrangementet: Forlaget Carlsen, People’s Press, Høst & Søn, Gads Forlag, Tante Te, Coolstuff.dk, Forlaget Brændpunkt, Forlaget Cobolt, Arnold Busck

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.